2020

IMG-0601

Het vorige decennium werd in stijl afgesloten met geluidloos vuurwerk, hier en daar een brandje (sorry Australië) en wat snoeiwerk in sectoren waar de politiek geen kieswinst vermoedt: cultuur, welzijn en onderwijs. Zoals Lisbeth Gruwez al langer wist: “It’s going to get worse and worse and worse, my friend.”.

Maar  dat zal ons niet verhinderen om vrolijk verder te vechten voor het schone en het ongewone, het ordinaire (en het extra-), het weerloze en het waanzinnige, het onooglijk excellente, het huiveringwekkende, de daver op ons lijf, de tranen en het lachen en alles wat mensen mensen aandoen, vanwege hoge idealen, verbazing of verontwaardiging, uit vriendelijkheid of omdat ze u graag zien.  Ook in deze barre tijden, in dit barre, rijke land.

Waarmee we bij de orde van de dag zijn. En waar wij onze dagen mee vullen. Grensverleggen blijven we doen in opdracht van DeBuren. Grote en kleine projecten aan beide kanten van de grens krijgen een duwtje in de rug.

Alexandra Crouwers

CRKC, het Centrum voor Religieuze Kunst en Cultuur wordt Parcum. Dat is dan vanaf nu niet alleen meer een museum in de groene rand van Leuven, maar ook dé plek om wetenschap te tanken over het erfgoed in en om de Vlaamse kerken én de eerste hulp bij de herbestemming van diezelfde Vlaamse Kerken, een tak van de erfgoedsport waar steeds meer gemeentes mee in contact komen.

kerken

Voorjaar 2020 betekent ook de uitrol van het museale parcours rond de Literaire Canon in het KANTL in Gent. Samen met Tarra en curator Leen Huet bedenken we een interactief en educatief traject doorheen het statige huis van de literatuur bij de Vrijdagmarkt. Opening voorzien voorjaar 2021.

kantl

In opdracht van OKO zoeken we intussen ook verder naar de waarde van de Grijze Materie in de sector: hoe gaan we om met 50+ers, hoe gaan zij om met de sector en hoe puren we daar faire praktijken uit waar iedereen blij(er) van wordt.

Samen met Tarra voeren we in 2020 ook een studie uit naar de toekomstige infrastructurele noden van MuZee, het kunstmuseum aan zee, in Oostende.

In Gent werken we samen met Oetang aan een landschapstekening voor het Gentse kunst- en cultuurlandschap in opdracht van het Kunstenoverleg en de stad Gent.

gent

2020 wordt (tot nader order) ook het jaar van de structurele subsidiedossiers in de kunsten. Wij slijpen onze potloden om samen met Miramiro, Malpertuis, Doek, MovedbyMatter, Jazz&Muziek e.a. scherpe keuzes om te zetten in excellente dossiers die  niet alleen de natie versterken maar ook van onderuit de wereld gaan veranderen.

besparen

 

En tot slot: vanaf nu is De Lichte Cavalerie een solo-vlucht. Niet door besparingen, maar door vliegschaamte ingegeven (grapje), heeft Mieke na 10 jaar beslist om zich helemaal te concentreren op haar nieuwe Scandinavische thuis en Trans Europe Halles en zich terug te trekken uit de Cavalerie. Long May You Run.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s