Tijd voor Iets Anders

Update januari 2019 met onze beste wensen voor een jaar met minder onzin en meer zin. Om iets zinvols toe te voegen aan dit bestaan bijvoorbeeld. Wij proberen ook maar. Zomer en najaar 2018 waren we bijvoorbeeld actief in tuinen en musea, op werven, indoor en online.

 

Schermafdruk 2019-01-03 12.10.56

De nieuwe website van de Plantentuin Meise ging online, de opmaat naar een make-over van de mooiste tuin van Vlaanderen, waar u vanaf najaar 2020 in totaal nieuwe omstandigheden ontvangen wordt, maar nu alvast online geheel in ‘t nieuw.

 

ding

In Gent passeerden we bij het Designmuseum, dat door de Vlaamse Overheid beloond werd voor zijn dynamiek, ambitie en goeie smaak met een subsidieverhoging (niet genoeg, maar bon, er werd niet geklaagd). We werken er verder in functie van een grondige vernieuwing van het museum en de bouw van DING!, een nieuwe vleugel waar het museum de stad en de wereld ontmoet. Vanaf 2023. Denken we.

 

P1000648

Nog in Gent legden we de eerste virtuele steentjes voor een CANON-traject in het KANTL, het statige pand dat zeer terecht zijn echte naam heeft afgekort én graag het fantastische huis openstelt voor de allerbeste boeken allertijden in de Nederlandse taal. Landing verwacht in 2020-2021. Wij leveren concept en ontwerp voor het parcours, in samenwerking met Tarra, die het hele gebouw aanpakken in die tijd. De Tijdloze, afdeling literatuur!

 

Schermafdruk 2019-01-03 12.14.41

In Leuven is er niet alleen een nieuwe burgervader, er wordt ook driftig getekend aan een nieuwe podiumkunstensite die u vanaf 202… zal kunnen bezoeken. Wij deden afgelopen zomer een rondje bij cultuurmakers en –aanbieders om de verwachtingen en kansen in kaart te brengen. Intussen wordt naarstig verder ontworpen en nagedacht over vorm en feitelijkheden, sinds begin januari met een nieuw bestuur. Komt goed.

 

fullsizeoutput_2131

In Oostende werkten we samen met Art Shelter, De Grote Post en een aantal prominente partners uit het veld aan een platform waar ondernemer en artiesten mekaar kunnen ontmoeten. Na een eerste onderzoeksfase in 2018, fueled by de innovatieve partnerprojecten van de Vlaamse Overheid,  wordt er in samenwerking met CultuurConnect verder gewerkt aan een prototype ‘tinder’ voor creatieve collusies in cultureel verband: ‘Creative in Residence’. Wordt vervolgd.

 

IMG_6645

In Antwerpen sprongen we binnen in de School of Arts om bij de afdeling dans onze moves uit te proberen. Voor een opleiding kwamen we niet in aanmerking, maar advies mocht nog net. Het ging over werkdruk, prioriteiten, artistieke verwachtingen versus een gigantische hogeschool en hoe leven en werk het beste samen een danske kunnen doen.

 

Schermafdruk 2019-01-03 12.12.32

Zomer 2018 was ook te warm om buiten te komen, dus werkten we in opdracht van Trans Europe Halles mee aan een digitale bibliotheek voor creatief cultureel management in het kader van Creative Lenses, een EU-project dat op zoek ging naar wat cultureel werkt en floreert in Europa. U vindt er een pleiade aan goeie praktijken, papers en mensen die het werk lichter en het leven aangenamer maken.

 

Wat 2019 brengt:

fullsizeoutput_211a

We werken verder voor het Design Museum Gent, de podiumsite in Leuven, Slagkracht, we gaan weer aan de slag voor EACEA als expert en we zijn de komende jaren ook te vinden bij DeBuren in het kader van ‘Grensverleggers’, waar artiesten en cultuurmakers een duwtje in de rug en over de grens krijgen. Alle info daarover vindt u hier.

 

 

En La Grange d’Amelie wordt in 2019 opgedoekt, want verkocht in het kader van minder is meer. Na acht jaar heen en weer pendelen naar de Charente hebben we beslist onze schuur op de heuvel over te dragen en ons voorlopig te concentreren op onze Vlaams-Nederlandse vleugel. Met spijt in ons groene hart, maar il faut reculer pour mieux sauter, zeggen de Britten, dus organiseren we onze eigen LaGrexit. Byebye France for now.

En tenslotte:

gdpr

Danken we de EU voor de glorieuze GDPR regels ter bescherming van ons eigen digitale vege lijf, waardoor we intussen anderhalf miljard pop-ups weggeklikt hebben waarin beloofd wordt dat ze het beste met ons voor hebben. We voelen ons al veel veiliger.

En nemen we ons voor om het “minder is meer” principe nu eens echt ter harte te nemen. Minder jeukwoorden, minder jargon, minder meet-en-greets, minder studiedagen en wolligheden. Meer tijd, meer gezondheid. Ook voor u!

b7f156e1a7a79b5659e6044611f04643

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s