De zomer in oktober

img_8508

De Cavalerie heeft de zomer doorgetrokken tot nu, kwestie van uw batterijen goed geladen de winter in te sturen. Vanzelfsprekend werd er in rust en met zicht op zee gewerkt, want iedereen was toch elders heen, maar in de luwte werkten we aan de afronding van twee grote projecten waar we zowat het hele jaar mee bezig geweest zijn.

conn3ct-campagnebeeldCONN3CT – 2 media 1 verhaal 

Op donderdag 6 oktober opende in de Paulinerkirche in Göttingen Conn3ct, een tentoonstelling van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek en de Koninklijke Bibliotheek Den Haag. Daarin worden de eerste gedrukte boeken tegenover sociale media geplaatst aan de hand van een aantal maatschappelijke thema’s. Boeken, schermen, tekst en beeld. Meer moet dat voor ons niet zijn. De tentoonstelling, waarvan wij de projectleiding waarnemen, komt voorjaar 2017 nog naar Den Haag en Antwerpen en najaar 2017 naar Hasselt.

img_8631De fusie van Vrijstaat/DeWerf en Private Tag.

De fusie was één van de gelukkigen die in de structurele subsidieronde in de kunsten een goed rapport kon koppelen aan een redelijke subsidie. De Cavalerie werkte in het voorjaar met de twee ploegen aan een nieuwe structuur en manier van werken. Tegelijk volgden wij ook de zakelijke aspecten op van “Private Tag”, het laatste grote locatieproject van Vrijstaat O voor de fusie. Vaut le détour.

Naast deze twee lange trajecten die op hun einde lopen, zijn we de komende tijd nog actief bij Danspunt in Gent, Halfway Home in Brussel,  het Amsterdamse Fonds voor de Kunsten en DasTheater in Amsterdam. En natuurlijk is er ook nog La Grange d’Amelie.

halfway-homeHalfway Home – Kurt Deruyter

Halfway Home is een visuele exploratie van de wereld van de nieuwkomers. Fotograaf Kurt Deruyter gaat in verschillende episodes op zoek naar de ziel van de kanaalwijken in Brussel. Deel 2 ‘Cars, Priests and Haircuts’ loopt dit najaar: een installatie in Anderlecht, een tentoonstelling in Muntpunt, een artikelreeks in De Morgen en drie fotocahiers die samen één boek vormen. En een crowdfunding campagne.

DasTheater – Expanded Curation

Luc werkt het komende jaar ook als tutor bij DasTheater in Amsterdam, afdeling Expanded Curating. What ? U leest er hier meer over, maar kort door de bocht coachen we jonge professionals uit de podiumkunsten om gedurende twee jaar nieuwe manieren van cureren, programmeren en produceren te onderzoeken en modellen op te zetten en uit te testen. Wie interesse heeft: de inschrijvingen voor het schooljaar 2017-2018 zijn nu open.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s