Het Drukke Voorjaar

Tot onze eigen verbazing zijn we dit voorjaar vergeten te vertellen waar we de afgelopen maanden druk mee waren. Voor we een paar weken de pauzeknop indrukken een korte blik in de achteruitkijkspiegel.

IMG_7619We werkten mee aan voorbereiding van de fusie tussen kunstencentra  Vrijstaat O en De Werf. Vanaf 2017 wordt dat één kunsthuis voor twee steden en vier locaties en dat vergt wel enige voorbereiding. En planning !

transfo1In opdracht van Madoc trokken we naar Zwevegem om het toeristisch onthaal van Transfo op poten te zetten. De oude elektriciteitscentrale is een belangrijke landmark in het toerisme en de vrijetijdsbeleving in Zuid-West-Vlaanderen.

Tegelijk werkten we samen met Maison Caro in opdracht van de Groendienst Gent aan een bijzondere maquette van de stad Gent voor de Floraliën 2016.

IMG_7947

We waren en zijn nog altijd actief in de productie van CONN3CT, een internationale tentoonstelling die de eerste gedrukte boeken (16e eeuw) verbindt met de sociale media nu.  De Vlaamse Erfgoed Bibliotheek bundelt haar krachten met de Koninklijke Bibliotheek Den Haag voor dit bijzonder project dat in het kader van het Gastlandschap op de Buchmesse in Frankfurt in première gaat in de imposante Pauliner Kirche in het lieflijke Göttingen begin oktober. Daarna reist de tentoonstelling nog door naar Den Haag, Antwerpen en Hasselt.

P1000024

Verder hebben we ook het vrolijke Amsterdamse landschap verkend. In het voorjaar werkten we voor het Amsterdams Fonds voor de Kunst , waar de subsidiedossier voor structurele steun onder de loep genomen werden. DasArts, dat deze zomer vervelde tot DasTheater, vroeg ons om mee te werken aan het opzetten van een master-opleiding “expanded curating”, waar jonge professionelen zich kunnen verdiepen in nieuwe manieren en methodes om te programmeren, produceren en cureren in de podiumkunsten.

IMG_7963DasTheater huist in het Grootlab, het voormalig Shell-labo in Amsterdam Noord, in de schaduw van EYE en andere nieuwe landmarks in het Amsterdamse hipster paradise. Daar zullen we dus het komende jaar regelmatig te vinden zijn.

En dan waren we ook nog in de weer voor Designmuseum Gent, De Bijloke, Fish Eye en natuurlijk onze Franse Tak.

IMG_7777In het voorjaar kon de wereld kennismaken met ‘Zugvögel’, het nieuwe album van Oostenrijkse popheld Julian Le Play dat integraal werd opgenomen in La Grange d’Amelie. Intussen  al goud in Oostenrijk. Ganz Toll!

 

IMG_8244

Maar nu eerst even Feierzeit am See in Oostende. En dan op hoop van zegen weer de culturele wei in.

“Plannen gaan vaak fout, omdat ze worden gerealiseerd.”
– Harrie Jekkers –

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s