de cavalerie in de herfst

IMG_6645
Amsterdam Nes – it’s not a job, it’s a lifestyle

De bladeren vallen. Tijd voor de wintervoorbereiding in La Grange d’Amelie en een kleine terugblik naar de jongste maanden.  In Vlaanderen werd er druk geschreven aan subsidiedossiers. Binnen de kunstensector worden de structurele subsidies voor de komende vijf jaar (2017-2021) verdeeld en dat zorgt voor stress, opwinding en zenuwen. De Cavalerie praatte, keek, las, schreef en schrapte o.a. mee met SPIN, Leporello, kleinVerhaal, Crew, de Centrale en Action Zoo Humain. Eind september was de klus geklaard, maar het verdict valt pas eind juni 2016. De begeleiders wachten…

IMG_7104
troost en verzet aan zee

Daarnaast werkte de Cavalerie mee aan “Troost en Verzet”, een zesdaags bad vol inspiratie, ontmoetingen met bijzondere mensen en kleine en grote acties in en om Vrijstaat O.  Een en ander eindigde met een avondlijke mini-presentatie in Domein Raversyde, waar de komende jaren een nieuwe residentie-bunker ontwikkeld wordt. In december volgt nog de presentatie van een publicatie (Topo Copy in grote vorm) en een korte documentaire (RITCS) over het project. Het was ook een aangename kennismaking met Stroom Den Haag, die Hans Jungerius vroegen om Oostende ’s anders te bekijken in het kader van een nieuwe stadsklas. Een bijzondere ervaring.

IMG_6551
Atlantikwall – bouw

Per accident werkten we op hetzelfde moment ook nog samen met Madoc, Jasper Stevens, Peter Willems, Wim Heyvaert en Chloroform aan de realisatie van een nieuwe intro-tentoonstelling rond de Atlantikwall in datzelfde domein. De bezoekers worden in kort bestek door de geschiedenis, bouw en verhalen rond het reusachtige bouwproject geleid. Vanaf maart 2016 te kust en te keur, samen met een nieuwe opstelling van de installatie en imposante fotoreeks die Stephan Vanfleteren maakte rond de Atlantikwall.

De komende maanden zijn we veel te vinden op prospectie in Amsterdam, waar Mieke sinds september aan het roer staat van De Brakke Grond, maar ook in Vlaanderen kleppert de Cavalerie vrolijk verder: met Madoc werken we bij Transfo in Zwevegem, de Floraliën in Gent en projecten in Axel en Moorslede en we zijn ook af en toe te vinden op het grondgebied van Action Zoo Humain, Leporello, La Luna en Filmfestival Oostende. En wie weet bij u ?

IMG_7037
Amsterdam – REM-eiland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s