Mieke gaat naar Amsterdam !

Goed nieuws uit New York en Amsterdam. Na twee jaar Flanders’ House, een intense en totaal Amerikaanse ervaring, wordt Mieke deze zomer directeur van De Brakke Grond in Amsterdam. Weer op de barricade voor de Vlaamse kunst en meer:

P1080062

Leest u mee met het persbericht van De Brakke Grond:

“Mieke Renders wordt per 1 september de nieuwe directeur van Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam. Zij volgt daarmee de huidige directeur Piet Menu op, die dan begint als artistiek directeur van het Zuidelijk Toneel.

Mieke Renders (Brugge, 1975) is nu werkzaam als directeur kunst en cultuur bij Flanders House New York. Daarnaast is ze zaakvoerder bij de vzw. De Lichte Cavalerie die culturele opdrachten uitvoert voor diverse opdrachtgevers als Kunstencentrum Vooruit, S.M.A.K. alsook de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn. Voorheen werkte ze o.a. als zakelijk leider voor Kunstencentrum Vrijstaat O. (Oostende) en als curator bij Museum Dr. Guislain en STAM Gent.

Met Mieke Renders kiest het bestuur voor een directeur die uitstekend geplaatst is om de Brakke Grond als bruggenbouwer tussen Vlaanderen en Nederland verder vorm te geven. Met haar capaciteiten als netwerker, cultureel ondernemer en promotor van de Vlaamse cultuur is ze in staat om de vernieuwde missie van de Brakke Grond verder te ontplooien.

Als bruggenbouwer ziet Mieke Renders de Brakke Grond als een multiplicator die de interactie tussen Vlaanderen en Nederland mogelijk maakt. ‘We hebben meer gemeenschappelijk dan we mogen vermoeden. Via grensoverschrijdende samenwerking willen we net die grenzen doorbreken, nieuwsgierigheid naar elkaar prikkelen en smaakmaker zijn voor meer. Nederland en Vlaanderen staan in een gezond en vertrouwd spanningsveld ‘tegenover’ elkaar, waarbij veel wederzijdse inspiratie mogelijk is en gefaciliteerd moet worden.’

Renders geeft aan graag te werken vanuit de eigenheid van de mens en wil aan originele, creatieve en hybride organisaties een platform bieden. Of dat nu gaat over kunst, samenleving, wetenschap of filosofie. ‘In zekere zin bestaan er voor mij geen grenzen omdat mensen juist vanuit de inhoud en hun passies werken en die zijn universeel. Wel hebben we als mensen bepaalde eigenheden, die dikwijls ‘plaatsgebonden’ zijn.’

De Brakke Grond is voor haar niet alleen een facilitator en een multiplicator die de interactie en interconnectiviteit tussen Vlaanderen en Nederland mogelijk maakt, maar ook een plek waar individu en samenleving welkom zijn en er een podium krijgen.”

U vindt Mieke vanaf september bij De Brakke Grond, maar tot de zomer is ze nog bereikbaar in New York. De Lichte Cavalerie is, dat zal u begrijpen, zéér blij met deze nieuwe stap in haar carrière.

“I am not a product of my circumstances. I am a product of my decisions.”  Stephen Covey

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s