Intussen in februari

De Lichte Cavalerie heeft de kaap 2015 zonder grote katers en fris geschoren genomen. Samen met Madoc, Koen Bovée, Cura/Cadem en 3CS werkten we aan de inrichting “Het Warenhuis”, het nieuwe streekmuseum van Axel.  Vanaf nu open en te bezoeken van donderdag tot zondag.

IMG_4820IMG_5020

En nu we toch in Zeeland verkeren: ook in Cadzand zetten we een punt achter de inrichting van een klein bezoekerscentrum en satelliet van het nieuwe Zwin-bezoekerscentrum (opening gepland in 2016). Het Zwin bezoekerscentrum in Cadzand leidt de passant binnen in de wereld van het zand en wat daar op, rond en mee kan gebeuren.

IMG_5017 IMG_5001

Nog voor de eindejaarsgekte toesloeg werd de laatste hand gelegd aan Westfront Nieuwpoort, waar een bezoekerscentrum onder het Albert I monument het verhaal vertelt van de onderwaterzetting die in 1914 de opmars van het Duitse leger stuitte. Een verhaal van mensen, water, moed en modder.

IMG_4738 IMG_4753 IMG_5054IMG_4744

En voor we het vergeten: sinds december kan u in het ziekenhuis AZ Damiaan in Oostende terecht voor een wandeling langs 100 jaar geschiedenis van het ziekenhuis en zijn voorgangers. Met dank aan Kaat Flamey en Eva Mouton.

P1100428 P1100441

“En dan?” denkt u nu. Dan zijn er ook nog transitie- en strategische trajecten met Vrijstaat O, Contour, Filmfestival Oostende, Het Klein Verhaal, De Centrale, Crew en I-Drops. En in Raversyde werken we weer met Madoc, Peter Willems, Wim Heyvaert en Jasper Stevens aan iets waar de Atlantikwall een grote rol in speelt.

En in Frankrijk hebben we met La Grange d’Amelie seizoen 2015 op gang getrokken. A la bonheur !

“Het moeilijkst van alles is net te doen alsof je het druk hebt wanneer dat niet zo is.”

(William Feather)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s